23948sdkhjf

Presshärdat stål är medicinen för bilindustrin i Italien

Branschen satsar hårt på att sänka fordonsvikten. Presshärdat stål är lättare och starkare än andra material.
Den italienska bilindustrin satsar intensivt på att sänka fordonsvikt och förbättra säkerhet med hjälp av lättare och starkare material. Det är de egenskaper som är kännetecknande för presshärdat stål.

För att möta den ökade efterfrågan beslutade bildelstillverkaren U.form för ett par år sedan att bygga en helt ny anläggning för produktion av presshärdade detaljer i Castellato på italienska östkusten.

U.form uppger att de noterat en ökad efterfrågan på lättare och starkare fordonsdetaljer från Fiat Chrysler Automobiles (FCA). U-form har därför beställt ytterligare en presshärdningslinje från Ulricehamnsbolaget AP&T. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hur stor är investeringen?

– Vi kan tyvärr inte kommentera det. Vi levererade en linje förra hösten och den nya linjen ska levereras i slutet av 2016, uppger Helén Sallander, Senior Advisor Marketing and Sales på AP&T, för Metal Supply på torsdagseftermiddagen.

Fiat Chrysler är dessutom sedan tidigare kund till bolaget.

– Den nya linjen ska vara klar att ta i drift i slutet av året och 2017 kommer vi att köra produktionen för fullt, säger U.forms vd Renzo Triaca.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079