23948sdkhjf

Stororder på spårvagnar till Göteborg

Den bästa spårvagnstillverkaren ska leverera 40 vagnar. Det totala värdet är 140 miljoner euro.
Bombardier har tillsammans med konsortiepartnern Vossloh Kiepe fått en order på 40 FLEXITY låggolvsspårvagnar från Göteborgs Spårvägar i en paneuropeisk offentlig upphandling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kontraktet är värt cirka 140 miljoner euro varav Bombardiers andel uppges utgöra cirka 97 miljoner. Kontraktet omfattar även en option på ytterligare 60 spårvagnar som är giltig till 2026.

- Bombardier är en ledande spårvagnstillverkare och de här spårvagnarna kommer att ge ett viktigt bidrag till den fortsatta utvecklingen av kollektivtrafiken i Göteborg. Vi har valt den bästa spårvagnen för vår stad, säger Endrick Schubert, styrelseordförande för Göteborgs Spårvägar.

- Vi är stolta över att ha vunnit den här upphandlingen och över att fortsätta stärka det långsiktiga partnerskap som vi har med Göteborgs Spårvägar. Vårt mål var att ge bästa möjliga värde för pengarna och vi lyckades förmedla det budskapet både med vårt fordonskoncept och vårt underhållserbjudande, säger Michael Fohrer, President, Locomotives and Light Rail Vehicles, Bombardier Transportation.

De första två spårvagnarna planeras levereras till Göteborg våren 2019 och kommer att testas och köras i mer än 20.000 kilometer vardera innan slutligt godkännande. Fordonen kommer att gradvis ersätta den befintliga spårvagnsflottan. De ger operatören Göteborgs Spårvägar möjlighet till en utökad och högkvalitativ fordonskapacitet som behövs mot bakgrund av den snabba befolkningstillväxten i staden och dess närområde.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078