23948sdkhjf

Tar hem stor maskinorder till åtta verkstäder

Alla produkter från samma tillverkare vars produkter ligger rätt i tiden.
Maskinåterförsäljaren Lichron i Skövde uppger sig ha haft bra orderingång på vertikala fleroperationsmaskiner den senaste tiden från det klassiska märket Bridgeport. Nyutvecklade modeller från Bridgeport har bidragit till åtta stycken maskinordrar, alla maskiner har sålts med styrsystem från Heidenhain. Det framgår av ett pressmeddelande från Lichron.

Hur mycket är det här värt?

Värdet är cirka 11 miljoner, uppger Lichrons vice vd Magnus Chronholm för Metal Supply på tisdagsmorgonen.

Ser du en generell förändring i efterfrågan på marknaden?


– Ser ingen generell förändring i efterfrågan, ser det mer som Bridgeport lyckats med sin nyutvecklade modellserie som attraherar kunderna, uppger Magnus Chronholm vidare.

Modell Conquest V-1000 har direktdriven spindel med Big Plus 40 kona. Vidare är maskinen utrustad med verktygsmagasin om 30 verktygsplatser.

Företag som investerat i Bridgeport Conquest V-1000 är Horshaga CNC-Teknik i Norrhult, Hartvig Industriteknik i Karlskoga, Tensor Tech i Göteborg samt Tre-Mek i Trelleborg.

Den större modellen Bridgeport GX-1600 har också den skördat framgångar. Följande företag har investerat i den modellen: Härryda Mekaniska Verkstad i Mölnlycke, Hjo Verktyg samt Tre-Mek i Trelleborg.

Lichron kan också meddela att order tecknats med Ziwa Mekanisk Tillverkning i Färjestaden på Öland. Ziwa var först ut med att investera i Bridgeports nya flaggskepp den 5-axliga modellen XT-630.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078