23948sdkhjf

Fordon och bygg genererar störst volymer enligt stålgrossisten

Fortsatt bra beläggning hos europeiska stålverk.
BE Group ser en ganska stabil marknadssituation för närvarande och i Sverige är det framförallt segmenten inom fordons- och byggindustri som genererar de största volymerna på stålmarknaden. Det framgår av en nyhet publicerad på bolagets svenska hemsida på tisdagen.

– Beläggningen hos de europiska stålverken är fortsatt bra, framförallt vad det gäller platta produkter och prisförhandlingarna har där varit tuffare än på länge. De förhållandevis långa ledtiderna gäller både kvartoplåt, bandplåt, kallvalsad plåt och framförallt för belagd plåt där det för exempelvis galvat material närmast råder en bristsituation med leveranstider från nyproduktion som nu gott och väl ligger på andra sidan årsskiftet, uppger stålgrossisten. Med detta som bakgrund stiger priserna på delar av plåt- och rörsortimentet i bolagets gällande stålprislista.

För skrotbaserat material, såsom balk och stång, är ledtiderna normala och priserna oförändrade, när bolaget nu går in i årets fjärde och sista kvartal. Detsamma gäller för sortimentet inom specialstål, där vissa legeringstillägg förvisso stigit en del, men inte tillräckligt för att få större genomslag på marknadspriserna, enligt bolaget.

BE Group genomför även förändringar i sin aluminiumprislista från och med tisdagen.

Hur stora är prisförändringarna?

– Vad gäller prisändringarna för aluminium i detta fallet är det mycket marginella prisförändringar, uppger Jens Karlsson, marknadskoodinator på BE Group Sverige, för Metal Supply på tisdagen.

De månadsvisa prisjusteringarna gällande aluminium hänför sig till största del till utvecklingen av råvarubörsen LME, London Metal Exchange, där priset på aluminiummetallen sätts.

– Eftersom BE Group är ett börsnoterat företag vill jag också passa på att hänvisa till vår kvartalsinformation som släpps den 25 oktober. Den inkluderar information om hur vi ser på marknadsutvecklingen, påpekar Jens Karlsson vidare för Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.581