23948sdkhjf

Älmhultföretaget köper in 3D-skrivare för metall

Ska ge nordiska företag tillgång till 3D-utskrifter.
Den svenska konsultbyrån för additiv 3D-printing MetPrint har investerat i en ny 3D-skrivare för metall från PLM Group och 3D Systems. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hur stor är investeringen?


– Prislappen är konfidentiell och vi kan tyvärr inte gå ut med den. Det jag kan säga dock är att det är en relativt stor investering, uppger Tedh Andersson, Marketing Specialist på PLM Group, för Metal Supply.

MetPrint är ett nystartat Älmhultföretag. Målet är att ge nordiska företag snabb och enkel tillgång till 3D-utskrifter i metall, både till deras produkter och tillverkning.

– Additiv tillverkning är ett paradigmskifte inom tillverkning av metalldetaljer. Inom en snar framtid kommer tekniken ta över många av de tillverkningsprocesser som idag sköts av konventionell bearbetning. 3D-utskrifter i metall gör det möjligt att snabbt tillverka detaljer och sammanställningar som tidigare var antingen helt omöjliga att snabbt ta fram, för komplexa eller helt enkelt för dyra att tillverka på grund av sin komplexa geometri och strukturella komplexitet, säger Erling Svensson, vd på 3D MetPrint.

Med den nya metallskrivaren kommer 3D MetPrint skriva ut detaljer och sammanställningar baserat på STL-filer, som kunderna enkelt kan generera från deras 3D CAD-modeller. De har möjlighet att skriva ut detaljer med storlek upp till 250 x 250 x 330 mm. Initialt siktar företaget på att tillverka produkter i verktygsstål (maraging steel), rostfritt stål och i aluminium.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094