23948sdkhjf

Trelleborg tuggar vidare på förvärvsfronten

Köper bolag som tillverkar precisionstätningar till flygindustrin.
Trelleborg har genom affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions tecknat avtal om att förvärva ett USA-baserat dotterbolag till CoorsTek som är specialiserat på tillverkning av precisionstätningar till flygindustrin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är därmed verkstadsjättens tredje förvärv bara nu i september.

Förvärvet ska stärka Trelleborgs närvaro i såväl Nordamerika ytterligare som inom tätningslösningar till större flygplansprogram.

Bolaget har sin verksamhet i El Segundo, Kalifornien. Försäljningen uppgick till cirka 115 miljoner kronor 2015. Tilläggsförvärvet är ett led i Trelleborgs strategi att stärka positionerna inom "attraktiva" marknadssegment.

– Det förvärvade bolaget är välkänt i branschen för sina tekniska lösningar, goda kvalitet samt leveranser i tid och jag är glad att välkomna det till Trelleborg. Flygindustrin är en viktig tillväxtmarknad och den förvärvade verksamhetens sortiment av olika tätningar i PTFE (polytetrafluoreten) och andra skräddarsydda plastkomponenter passar mycket väl in i vår produktportfölj och framtida strategi, säger Claus Barsøe, affärsområdeschef för Trelleborg Sealing Solutions.

Affären förväntas vara slutförd under det fjärde kvartalet 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078