23948sdkhjf

De flesta anställda på Steeltec som läggs ner får vara kvar

Stort lager förläggs till Boxholm när produktionen flyttar. Vilka som får gå och vilka som får stanna är inte bestämt än.
I juni kom beskedet att produktionen på Steeltec ska flyttas till Düsseldorf i Tyskland. Företagets anläggning i Boxholm är tredje största arbetsgivare på orten och levererar stänger till bland annat fordonsindustrin.

Men nu ser det ut som att en stor del av de 65 som skulle förlora jobbet i stället får jobb på det nya centrallager för den skandinaviska marknaden som Steeltec ska öppna i Boxholm. Det framkom efter förhandlingar under tisdagen. Hur många som får fortsatt anställning är ännu inte bestämt.

– Det innebär i slutändan att vi kommer att behöva säljorganisation, administration, operatörer och lagerpersonal, så det här är en riktigt bra nyhet för oss, säger Hans Nycander, vd på Steeltec i Boxholm till P4 Östergötland.

Anställda kommer också att erbjudas jobb på Steeltecs produktionsverksamhet i Tyskland.

Steeltec är Nordens största tillverkare av kalldraget stångstål. Bolaget ingår sedan hösten 2007 som dotterbolag i koncernen Schmolz + Bickenbach.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08