23948sdkhjf

Stålgrossisten visar extremrör

Det nya materialet ska bland annat självläka sprickor och ha en finare ytstruktur.
BE Group lanserar ett nytt rör som ska självläka sprickor. Magnelis­ är materialet som uppges ha blivit ett nytt populärt val både inom bygg- och tillverkningsindustri. Det skriver BE Group i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

Skälet uppges vara ett klart bättre korrosivitetsskydd, en god förmåga till självläkning och jämnare och finare ytstruktur. Dessutom beskrivs det som mer miljövänligt än andra material.

– Det finns många goda skäl att välja Magnelis istället för traditionella galvade material och nu erbjuder BE Group tunnplåt och rör i materialet. Hemligheten bakom de unika egenskaper är tillsatsen av magnesium i ytbeläggningen. Ytan består av 3 procent magnesium, 3,5 procent aluminium och resten zink. Mixen skapar en yta som är betydligt mer korrosionsbeständig än vanligt galvaniserat stål, heter det från stålgrossistens sida.

Rören tillverkas i godstjocklek från 1,0 till 5,0 millimeter och det är leveranser från verk som erbjuds för närvarande. BE Group lagerlägger sedan en tid tillbaka Magnelis i ett antal tunnplåtsdimensioner i tjocklekar från 0,7 till 3,0 millimeter, men beträffande rören är leveranstiden således lite längre och man behöver uppnå viss minimikvantitet för leverans.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079