23948sdkhjf

SSAB lanserar slitstark produkt inom hårdpåsvetsning

Produkten, kallad Duroxite, ska fungera särskilt bra i glidslitagemiljöer.
SSAB Hardox Wearparts lanserar Duroxite vilket är det senaste inom så kallad hårdpåsvetsning. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen.

Hårdpåsvetsat Duroxite kommer att lanseras på MINExpo, 26-28 september, i Las Vegas, USA.

Den nya hårdpåsvetsningsprodukten beskrivs som ett holistiskt slitstarkt erbjudande. Hårdpåsvetsat Duroxite består av slithållfasta material som läggs ovanpå mjukt stål eller Hardox slitplåt, vilket ger ett slitstarkt sammansatt material. Duroxite tillverkas av SSAB, som också tillverkar Hardox slitplåt.

Hårdpåsvetsat Duroxite uppges fungera särskilt bra i glidslitagemiljöer där man bearbetar litet och hårt material, som till exempel kol med högt kvartsinnehåll.

– Våra kunder kan förvänta sig de bästa slitegenskaperna och den längsta livslängden från Duroxite, precis som de har gjort från Hardox, säger Gregoire Parenty, chef för SSAB Services.

– Det är det självklara valet för många industrier, som gruvindustrin, cementtillverkning och -hantering, koleldad drift och många andra tillämpningar, fortsätter Parenty.

Hårdpåsvetsade produkter med Duroxite levereras med en garanterad tjocklek inom +10 procent. Lagret är jämnt över hela plåten och från plåt till plåt.

Duroxite säljs via Hardox Wearparts, ett nätverk med fler än 200 center i 65 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125