23948sdkhjf

SSAB:s plåtlager betjänar fler kundsegment

Ståljätten ser ett behov hos kunderna att få snabb åtkomst till provmaterial.
SSAB ser ett behov hos bolagets kunder i fordonsindustrin att få snabb åtkomst till ett brett utbud av provmaterial. Provplåtslagret riktade sig från början bara till fordonsindustrin, men tjänar nu nästan alla SSAB:s kundsegment. Bland kunderna finns nu även kunder inom konstruktionsprojekt. Vidare levereras även komponenter för tung utrustning.

– Våra kunder har ett behov av att utveckla lättare och tunnare lösningar eller hitta förstärkningar för att absorbera slagenergi, vilket gör deras fordon säkrare, säger Søren Madsen, Global Key Account Manager inom Automotive, enligt ett pressmeddelande på onsdagen.

Stålcentret, som är beläget i Göteborg, levererar måttbeställda och ibland slittade band och coils i så små storlekar som brevstorlek, nästan vart som helst i världen.

– Provplåtslagret är extremt viktigt för SSAB, eftersom det gör det möjligt för våra kunder att testa våra stål innan de använder dem i sina faktiska tillverkningsprocesser. Interna beställningar från lagret behandlas och skickas ut inom 2–3 dagar. Beställningar som måste tillverkas i produktionslinjen tar 1-2 veckor, säger Madsen.

Stålproverna varierar i storlek från A4 (brevstorlek) till fyra meter. Slittade material har 9 mm tjocklek och uppåt, och coilsen varierar från ett ton till maximal storlek.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096