23948sdkhjf

Förändrade EU-regler gynnar marknaden för kylutrustning

De nya reglerna tvingar fram byten av kylutrustningar inom industri och logistik de kommande åren.
Senast år 2020 behöver många kylutrustningar inom industri och logistik bytas ut. Detta för att följa de regler för köldmedier som då börjar gälla i EU. Det skriver kylinstallatören Francks kylindustri i ett pressmeddelande på måndagen.

EU beslutade här om året att fluorerade köldmedier som bidrar till växthuseffekten ska fasas ut. Det idag mycket vanliga köldmediet R404 ska därför ersättas av mer miljövänliga alternativ.

– Vi får redan nu många förfrågningar om att anpassa kylanläggningar till de nya reglerna. Samtidigt har nog inte alla insett att det börjar bli bråttom. Mitt råd är att sätta igång så snart som möjligt om man vill vara säker på att bli klar i tid, för om ett par år kommer det bli väldigt stor efterfrågan på våra tjänster och det finns en risk att vi inte hinner med, säger Peter Franck, marknadschef för Francks kylindustri.

Redan nu uppges kylbranschen ha svårt att hitta välutbildade och erfarna kyltekniker och de utbildningar som finns räcker inte till. För att inte situationen ska bli alltför akut satsar Francks kylindustri nu på att själva utbilda kyltekniker.

Francks har redan utvidgat sin verksamhet i Örebro och Västerås och planerar för ytterligare expansion under de närmaste åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078