23948sdkhjf

Weland: "Satte bolag i konkurs för att förenkla strukturen lite"

Alla anställda i bolaget Stenen i Småland har kvar sina jobb. Verksamheten drivs nu i en annan del av koncernen.
Den verksamhet som bedrevs av bolaget Stenen i Småland, som försattes i konkurs i torsdags förra veckan, drivs vidare i en annan del av Welandkoncernen. Det säger Jonas Welandson, vd på Weland AB, till Metal Supply på måndagen.

– Det här påverkar inte driften av verksamheten. Alla anställda har kvar sina jobb, det är bara det att verksamheten finns i en annan del av koncernen nu, uppger han.

Varför försattes bolaget i konkurs?

– Vi gjorde det här för att förenkla upp lite i strukturen, hävdar Jonas Welandson.

Enligt bolagsbeskrivningen var Stenen i Småland verksamt inom tillverkning av cyklar och invalidfordon. Vad mer exakt producerade bolaget?

– Det kan jag faktiskt inte svara på. Jag vet inte riktigt, säger Jonas Welandson till Metal Supply.

Stenen i Smålands moderbolag är Makeni AB som är ett bolag i Welandkoncernen. Senaste räkenskapsåret hade Stenen i Småland 15 anställda med intäkter på 35 miljoner kronor och gick back med 6,8 miljoner före skatt.

Weland AB är ett tillverkande familjeföretag med fabrik och huvudkontor i Smålandsstenar. Bolaget har vuxit kraftigt sedan starten är 1947. I koncernen finns bland annat verksamheter för gallerdurk, spiraltrappor, raka trappor och räcken, betydande plåtbearbetning och legoproduktion. Weland sitter även på fastigheter.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126