23948sdkhjf

Tillväxtkungen tar in 3 miljarder

Vill ha god förvärvskapacitet och kunna realisera ytterligare tillväxt framöver.
Nibe har beslutat att genomföra en nyemission på cirka 3 miljarder kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Det bekräftar Markarydbolaget tidigt på onsdagen.

Den 12 maj i samband med att bolaget offentliggjorde förvärvet av amerikanska Climate Control Group (CCG), aviserade Nibe även sin avsikt att genomföra en företrädesemission motsvarande cirka 3 miljarder kronor i syfte att bibehålla en fortsatt god förvärvskapacitet och även fortsättningsvis kunna realisera sin tillväxtstrategi.

De fullständiga emissionsvillkoren, inklusive teckningskurs, förväntas offentliggöras senast den 27 september.

Nibe har ända sedan i början på 1990-talet tillämpat en tillväxtstrategi baserad på såväl organisk som förvärvad tillväxt. Målsättningen är att tillväxten genomsnittligt ska uppgå till 20 procent per år, varav hälften ska vara organisk och hälften förvärvad. Bolaget har en uttalad målsättning att nå en omsättning på 20 miljarder kronor senast år 2020.

Under 2016 har Nibe hittills offentliggjort tre väsentliga förvärv. Samtliga förvärv under 2016 har finansierats med kontanta medel och befintliga kreditfaciliteter.

Nibe är börsnoterat på Stockholmsbörsen storbolagslista. Verksamheten bedrivs i tre olika affärsområden med över 10.000 anställda i Europa, Nordamerika, Asien och Australien. Bolaget tillhandahåller lösningar för inomhusklimat och -komfort samt komponenter och lösningar för mätning, styrning och elektrisk uppvärmning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078