23948sdkhjf

Rekord för svenska underleverantörer enligt Sinf

Men förväntningarna är ändå begränsade.
Två av tre svenska underleverantörer rapporterade en ökad omsättning i det andra kvartalet - den största andelen på fem år. Trots rekordsiffrorna är förväntningarna emellertid dämpade inför hösten. Det framgår av Underleverantörsbarometern som presenterades av Svensk Industriförening Sinf på fredagen.

"Företagen upplever att de befinner sig i en högkonjunktur, men det finns samtidigt många frågetecken inför hösten. Vad händer med kronkursen, handelsavtalet med USA och Brexit? Helt klart är att svenska företagare är på sin vakt", säger Anders Ekdahl, vd Sinf.

Sinfs Underleverantörsbarometer görs kvartalsvis bland mindre och medelstora underleverantörer. Barometern för det andra kvartalet 2016 med prognoser om det tredje kvartalet 2016 avslutades den 23 augusti och andra kvartalet visade en stark omsättningsökning, medan företagen är försiktigare vad gäller orderingången i innevarande kvartal. Undersökningen visar även att färre företag planerar att anställa samt att andelen företag som upplever brist på utbildad arbetskraft sjunker.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093