23948sdkhjf

Här är Scanias nya lastbil

Se första bilderna på den nya lastbilsgenerationen.
På tisdagskvällen, under stort "ståhej" och direktsänd webb-tv från Paris, presenterade Scania sin nya och omtalade lastbilsgeneration.

Den nya lastbilen beskrivs som resultatet av tio års utvecklings­arbete och satsningar på i storleksordningen 20 miljarder kronor.

− Det här är tveklöst den största satsning som Scania någonsin har gjort under sin 125-åriga historia, deklarerade Henrik Henriksson, vd och koncernchef för Scania, i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Produktionen av de nya lastbilarna startar omgående vid Scanias slutmonterings­fabrik i Söder­tälje. Inledningsvis ligger fokus på fordon och tjänster för användning inom fjärrtrafik.

"Men fler valmöjligheter introduceras fortlöpande i takt med att fler av Scanias fabriker ställs om och ytterligare valmöjligheter öppnar sig", enligt företaget.

− Det ligger ett enormt omfattande utvecklingsarbete från våra ingenjörer bakom denna introduktion. Det mest påtagliga är förstås de nya hytterna, men den verkliga innovationen är att vi nu intro­ducerar ny teknik, tjänster och insikter som hjälper våra kunder att få överblick över både kost­nader och intäkter, sade Henrik Henriksson och fortsatte:

– Vårt mål är att våra kunder ska kunna nå hållbar lönsamhet, oavsett vilken typ av uppdrag eller förhåll­anden de verkar under. Kundernas fordon ut­gör alltid en länk i en större helhet, det bejakar Scania genom kvalitet, till­gänglig­het och en rad fysiska eller uppkopplade tjänster. Vårt erbjudande omdefinierar vad be­greppet premium hittills har stått för inom lastbilsindustrin.

Scania lanserar sitt nya erbjudande i omgångar med tydligt fokus på olika slags kund­­­segment, enligt ett noga utmejslat schema.

Från starten i Europa fortsätter intro­duktionen av fler kunderbjudanden innan hela processen avslutas med parallella lanseringar på marknaderna utanför Europa.

Bland de för­bättringar Scania introducerar märks särskilt en sänkt dieselförbrukning med 5 procent, tack vare faktorer som nya drivlinor och förbättrad aerodynamik.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079