23948sdkhjf

Sintercast på rekordnivåer i det andra kvartalet

Kompaktgrafitjärnbolaget har nu sex kvartal i rad med en serieproduktion över två miljoner motorekvivalenter.
Både intäkter och resultat ökade i det andra kvartalet 2016 jämfört med samma kvartal föregående år, enligt delårsrapporten tidigt på onsdagen.

"Under det andra kvartalet var produktionen 2,2 miljoner motorekvivalenter, vilket tangerar den högsta produktionsnivån någonsin. Även mätkoppsleveranserna under det första halvåret 2016 var rekordhöga med 82.900 utlevererade koppar, vilket är 10 procent högre än det tidigare halvårshögsta som togs 2015", säger vd Steve Dawson.

Bilar gav den största ökningen tack vare god försäljning i Europa och Nordamerika i kombination med bidrag från försäljningsökningen av Cummins 5.0 liter V8 till Nissan.

Produktionsvolymen av tunga fordon var också högre, främst tack vare att marknaden för tunga fordon ökade med över 10 procent i Västeuropa, jämfört med föregående år. De övergripande utsikterna beskrivs som fortsatt positiva med möjligheter att nya motorprogram startar, både för bilar och tunga fordon.

Även utsikterna för installationer beskrivs som fortsatt positiva. Halvårsinstallationsintäkterna är dock lägre än i det första halvåret 2015 beroende på tidpunkten för installationer, enligt delårsrapporten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157