23948sdkhjf

Atlas Copco skaffar nytt ben

Flera förvärv gör att att industrijätten etablerat ett nytt affärsområde.
Vakuumteknik blir ett eget affärsområde inom Atlas Copco, det femte i ordningen. Det sedan Atlas Copco köpte Edwards Group i början av 2014 vilket följdes av ytterligare ett antal förvärv och affärer som fortfarande är pågående, däribland Leybold och CSK.

Enligt koncernen hade stod vakuum-verksamheten, tidigare inlemmad i affärsområdet Kompressorteknik, för omräknade intäkter på 10,5 miljarder kronor under en tolvmånadersperiod fram till 30 juni 2016.

— Vårt mål är att bli världsledande inom vakuumlösningar. Den globala vakuumverksamheten är ett tillväxtområde och genom att skapa ett separat affärsområde med en dedikerad organisation kommer vårt redan starka kundfokus att öka ytterligare, säger Atlas Copco-gruppens vd och koncernchef Ronnie Leten, i ett pressmeddelande.

Det nya affärsområdet kommer att vara verksamt från den 1 januari 2017 och ha cirka 6 800 anställda, inklusive extern arbetskraft. Atlas Copco är nu på jakt efter en affärsområdeschef för vakuumteknik.

Sedan tidigare har Atlas Copco affärsområdena Kompressorteknik, Industriteknik, Gruv- och bergbrytningsteknik samt Bygg- och anläggningsteknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094