23948sdkhjf

AQ köper Gerdins Industrial System

Mjällomsföretaget Gerdins Cutting Technology ingår inte i affären.
Industrikoncernen AQ Group vill köpa Gerdins Industrial System, med dotterbolag som Gerdins Components i Västerås, Elektroprim, Plåxan och Gerdins Nordkomponent.

— Syftet med affären är att utöka AQ:s kundbas samt att bredda vårt erbjudande inom metallbearbetning och att erhålla förstärkning inom kablagetillverkning. Gerdins har en lång historik med långsiktiga industriella ägare och företaget passar bra in i AQ, säger AQ:s koncernchef Claes Mellgren, i ett pressmeddelande.

Den premilinära köpeskillingen uppgår till 81,5 miljoner kronor kontant plus 260 000 aktier i AQ Group. Dessutom tillkommer en tilläggsköpeskilling baserad på 50 procent av resultatet efter skatt för 2016, vilken förväntas uppgå till cirka 12 miljoner kronor.

— Från Gerdins sida ser vi affären som en förstärkt möjlighet till fortsatt god utveckling av våra enheter och ett offensivt sätt att möta framtiden. Vi ser positivt på att ingå i en internationell koncern då det medför utökade möjligheter att bredda och stärka våra erbjudanden till kunderna och därmed stärka vår konkurrenskraft, säger Gerdins Holdings koncernchef Peter Gerdin, i en kommentar.

Bolaget Gerdins Cutting Technology, med verksamhet i ångermanländska Mjällom, ingår inte i Gerdins Industrial System och är inte en del av affären.

Gerdins Industrial System har en omsättning på cirka 430 miljoner kronor och har 450 anställda. Verksamhet finns i Mjällom, Västerås och Sollefteå i Sverige samt i Starogard Gdanski i Polen.

Köpet gäller 100 procent av aktierna i Gerdins Industrial System AB med dotterbolaget Gerdins Components Västerås AB, Elektroprim AB, Plåxan AB, Gerdins Components AB, Gerdins Cable Systems AB, Gerdins Cable Systems Sp. z.o.o och Gerdins Nordkomponent AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.41