23948sdkhjf

Arcams dotterbolag säkrar nybygge av pulverfabrik

"Den nya anläggningen kommer att ha avgörande betydelse för vår produktionskapacitet".
Arcam AB meddelar att dotterbolaget AP&C i kanadensiska Montrea har kommit överens med Investissement Québec (IQ)avseende finansieringen av AP&Cs nya pulvertillverkningsanläggning där IQ går in som finansiär genom att erbjuda räntefria lån och garantier.

Investeringen uppgår till 31 miljoner kanadensiska dollar och IQ erbjuder räntefria lån upp till 10 miljoner kanadensiska dollar och garantierna uppgår till 1,5 miljoner kanadensiska dollar. Expansionen är ett resultat av den kraftiga tillväxten under 2015 och 2016 samt en fortsatt stark efterfrågan på AP&Cs högkvalitativa metallpulver för additiv tillverkning.

– Vår strategi är att förse den snabbt växande marknaden inom Additive Manufacturing med kostnadseffektiva produktionslösningar som förenklar och påskyndar övergången från traditionella tillverkningsmetoder till additiv tillverkning. En förutsättning för detta är att kunna erbjuda högsta pulverkvalitet till konkurrens­kraftiga priser, säger Magnus René, vd på Arcam i ett pressmeddelande.

– Den nya pulverproduktionsanläggningen och nya tekniska framsteg kommer att ha avgörande betydelse för vår produktionskapacitet under 2017 och framåt, säger Alain Dupont, vd på AP&C, i samma pressutskick.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141