23948sdkhjf

EU hade vetskap om VW-fusket

Redan fem år innan miljöskandalen avslöjades kände EU-kommissionen till Volkswagens utsläppsfusk.
Den tyska tidningen Der Spiegel har, enligt TT, fått tillgång till interna dokument som visar att kommission 2010 konstaterade en skillnad mellan redovisade utsläpp från dieselfordon och de nivåer som tester visade i EU:s eget forskningscentrum. Slutsatsen var att det förekom ett utbrett användande av utsläppskontroll i dieselfordon.

Förra året erkände Volkswagen fusk vid utsläppstester genom att manipulera mjukvaran i mer än elva miljoner dieselbilar som sålts över hela världen. Misstankarna inom kommissionen väcktes när experter insåg att luftkvaliteten i städer inte förbättrades som förväntat efter de strängare utsläppskraven för bilar som infördes 2007, enligt Der Spiegel.

Kommissionen har i väntat tio veckor med att lämna ut dokument till en utredning om Volkswagens utsläppsfusk. EU-parlamentariker som svenske Fredrick Federley (C), ledamot av den kommitté i EU-parlamentet som utreder utsläppsskandalen, anklagar nu enligt SVT kommissionen för att förhala utredningen just för att det fanns förhandskännedom inom kommissionen om att fordonsjätten fuskade.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125