23948sdkhjf

OEM-företaget som erövrar världen

Med sin miljöteknik gör de svenska torkskåp världsledande.
Kina, Ryssland, Sydkorea och Australien är några av de länder där det går att hitta torkskåp med den senaste miljötekniken från Nimo. Som OEM-tillverkare och underleverantör finns Nimos energibesparande produkter i nästan hela världen.

– Vi har växt internationellt under en lång tid, för 15 år sedan inledde vi ett samarbete med Whirlpool i USA och sedan dess har vi expanderat över hela världen, säger Timo Taiminen, vd för Nimo, till Mariestads-Tidningen.

Nimos torkskåp med egenutvecklad värmepumpsteknik säljs över hela världen, både under världskända och lokala varumärken. Som OEM-aktör kan Nimo fokusera på produkt- och teknikutveckling och samtidigt konkurrera på den globala marknaden.

– I Sydkorea säljer vi under eget varumärke, men i resten av världen säljer vi som OEM. Det är en stor fördel eftersom vi då kan fokusera helt på utveckling av ny energibesparande teknik. Eftersom vi samarbetar med de största varumärkena i respektive land har vi ändå en stark marknadsposition över hela världen,

Nimos målsättning är att fortsätta expandera och utveckla energibesparande teknik och produkter som för torkskåpsmarknaden framåt.

– Intresset för miljöteknik ökar i omvärlden och det gör även efterfrågan på våra produkter. Vi har flera internationella avtal på väg in och arbetar just nu för att säkerställa dessa, säger Timo Taiminen.

Nimos miljöprodukter säljs i bland annat: Kina, Ryssland, Sydkorea, Taiwan, Australien, USA, Balkan, Schweiz, Danmark, Finland, Estland, Frankrike, England, Nya Zeeland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.083