23948sdkhjf

Stena Aluminium storsatsar på materialhallar

”Verksamhet under tak ger en mängd fördelar”.
Stena Aluminium har under de senaste åren genomfört omfattande satsningar på ny process- och produktionsteknik tillsammans med miljöinvesteringar som ska bidra till en framgångsrik verksamhet. I dagarna togs även beslut att bygga tak över 4 000 kvadratmerer av materialhanteringen i Älmhult.

– Det finns en mängd fördelar med att hantera råvaran inomhus. Allt från effektivare transporter och materialhantering till en torr råvara som bland annat sparar energi i smältprocessen. Det är en rejäl investering som kommer bidra positivt till vår verksamhet och stärker vår profil som en aluminiumproducent med hållbarhet i fokus, säger Fredrik Pettersson, vd Stena Aluminium, i ett pressmeddelande.

Positivt på flera plan
Att hantera huvuddelen av råvaran inomhus ger dessutom en ökad säkerhet för medarbetarna. Även ur ett miljöperspektiv finns flera fördelar, bland annat minskar både mängden lakvatten som behöver hanteras samt buller. Dessutom kan man förebygga att oväder kan föra med sig materialet till omgivningarna.

– Vi hade nyligen en ovanlig incident när kraftfulla vindar tog med sig lätt aluminiummaterial från vårt område och som innebar obehag för en del närboende. Det var visserligen en ovanlig händelse men även när det gäller sådant kan vi med tak förebygga liknande händelser.

En annan fördel är att satsningen banar väg för kommande steg i ökad automatisering av materialhantering från press och brikettering.

Byggnationen inleds under sommaren och beräknas vara klar under 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.685