23948sdkhjf

Ahlsell förvärvar järnhandel

Stärker positionen i Göteborg och Malmö.
Ahlsell har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i järnhandeln Prevex. Det nyköpta företaget har en stark marknadsposition i Göteborg och Malmö med tre välbelägna butiker.

– Göteborg och Malmö med omnejder är viktiga tillväxtmarknader för Ahlsell och förvärvet stärker vår position i dessa regioner. Prevex har haft en framgångsrik resa under de senaste åren och tillsammans ska vi fortsätta den resan, säger Johan Nilsson, koncernchef på Ahlsell.

Prevex kommer att fortsätta under eget varumärke och egen organisation. Ledningen, som stannar kvar i bolaget, ser stora möjligheter att ytterligare utveckla Prevex med stöd av Ahlsells breda sortiment och kraftfulla inköps- och logistikfunktion.

– Vi har sökt en ägare som kan bidra till att utveckla bolaget industriellt. Med Ahlsell som ägare kan vi förstärka Prevex marknadsposition och erbjuda våra kunder nya logistik- och distributionslösningar, säger Conny Holmberg, VD på Prevex.

Affären, som förväntas slutföras under augusti, är villkorad av godkännande från Konkurrensverket.

Prevex har 102 anställda och säljer främst till lokala bygg- och uthyrningsföretag. Bolagets omsättning 2015 uppgick till cirka 350 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094