23948sdkhjf

Byggplåt är ”hett”

Ny undersökning visar att 95 procent vill använda byggnadsplåt oftare.
Branschorganisationen Svensk Byggplåt har nyligen genomfört en undersökning som visar att 95 procent av tillfrågade arkitekter i Sverige vill föreskriva byggnadsplåt oftare

– Vi är medvetna om att byggnadsplåten har en viktig del i en hållbar utveckling och det är glädjande att arkitekterna också har upptäckt det, säger Johan Lindström, ordförande för Svensk Byggplåt, i ett pressmeddelande.

Arkitekterna beskriver plåten som ett bra och intressant material. Hållbart, underhållsfritt och mycket uppskattat för möjligheterna till ett detaljrikt utförande.

Undersökningen visar också att arkitekternas största utmaningar med byggnadsplåt är kulörsättning, val av infästning, takavvattning och att få till detaljerna.

– Vårt uppdrag är att bli ännu bättre på att förse arkitekter med teknisk support och hitta givande samverkansprojekt där vi kan vidareutveckla såväl gestaltningsmöjligheter som miljösmarta funktioner, säger Johan Lindström.


Svensk Byggplåt har under våren låtit undersökningsföretaget Hubbr. research genomföra en telefonundersökning med intervjuer av 100 verksamma arkitekter från 50 olika arkitektbyråer runt om i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078