23948sdkhjf

”Viktig milsten för Volvo”

Första V90 rullar av bandet.
Igår startade Volvo Cars serieproduktion av den nya V90 modellen i Torslandafabriken utanför Göteborg. Det är bara några veckor efter att systermodellen S90 började produceras i Torslanda.

– Vi har investerat stort i Torslandafabriken för att bygga SPA bilarna och det är mycket glädjande att se den positiva responsen vi fått på de nya 90-bilarna. Vi går från klarhet till klarhet allt eftersom vår transformation omvandlas i nya bilmodeller, säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef, Volvo Car Group.

Nyrekryteringar
Investeringarna i den nya arkitekturen SPA har även inneburit en kraftig expansion i personalstyrkan både i Torslandafabriken och i företaget som helhet. Volvo Cars har nästan fördubblat antalet anställda vid Torslandafabriken på två år till dagens bemanning på omkring 6 300 anställda.

Företaget har även anställt omkring 1 000 ingenjörer under samma period och fortsätter löpande att rekrytera ett stort antal personer till sin utvecklingsavdelning.

Alla de tre nya modellerna i 90-serien – S90, V90 och XC90 – tillverkas nu i Torslandafabriken. Investeringarna i den nya SPA-tekniken och expansionen i Torslanda är en del av en satsning på 75 miljarder SEK lanserad av Volvo Cars 2011. Under de kommande tre åren kommer Volvo att förnya hela sitt modellprogram.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079