23948sdkhjf

Lesjöfors: Race mot klockan

Löser klättringsfri zon på konstbyggnad.
Med extrem tidspress och höga kvalitetskrav har Lesjöforsföretaget European Springs & Pressings levererat clips som ska undvika klättring på det brittiska konstmuséet Tate Modern.

Muséet har under en tid genomgått ett stort expansionsprojekt och öppnat en helt ny tiovåningsbyggnad. Arkitektbyrån James & Taylor, specialiserade på extern fasaddesign, kontaktade European Springs & Pressings.

Uppdraget handlade om att designa en fjädermekanism som en del av en större säkerhetsandordning till fasadens ytplåtar för att skapa en icke klättringsbar zon runt hela byggnaden. Förutom pressen att leverera till en av Londons mest kända byggnader hade projektet en extremt begränsad tidsplan.

– Det här var verkligen ett race mot klockan eftersom byggnadsställningarna på Tate Modern skulle plockas ner och James & Taylors installation behövde implementeras inom loppet av bara ett par dagar, säger Stuart McSheehy, vd på European Springs & Pressings, i ett pressmeddelande.

Tate Modern är Storbritanniens nationalmuseum för modern konst och med sina fem miljoner besökare per år är man världens mest besökta konstgalleri.

Tate Modern nyöppnade den 17 juni 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078