23948sdkhjf

Rototilt instiftar skolstipendium

Vill sätta fokus på framtidens arbetskraft.
Maja Westman, klass 9A Renforsskolan, blev nyligen tilldelad teknikföretaget första stipendium under torsdagens skolavslutning i Vindelns kyrka. Och det var en överraskad stipendiat som tog emot checken.

– Det känns jätteroligt och jag hade inte alls förväntat mig det, säger Maja Westman.

Motiveringen till vinnaren var att hon är en förebild och glädjespridare med ett positivt tänkande och kämpaglöd som smittar av sig. Hon har presterat på en hög nivå och hon har dessutom nämnt att hon är intresserad av teknikbranschen.

– Maja har väldigt goda vitsord från sina lärare och är en positiv förebild som presterat på en hög nivå. Sedan är det givetvis lite extra roligt att hon skulle kunna tänka sig att läsa till maskiningenjör, säger Peter Strömberg, personalchef Rototilt..

Det är med fokus på Vindeln och strategisk kompetensförsörjning som världsledande företaget Rototilt har instiftat ett stipendium för att öka intresset, samt sätta fokus på prestation och god kamratskap bland framtidens arbetskraft.

– Stipendiet är en satsning på Vindeln och en del i samarbetet med Renforsskolan och dess elever. Det delas ut i samband med skolavslutningen och går till den elev i årskurs 9 som, av lärare på skolan samt Rototilts ledning, ansetts stå för både god prestation och kamratskap under studietiden, säger Peter Strömberg.

Från Renforsskolans sida är initiativet och instiftandet av Rototilt stipendiet mycket uppskattat.

– Vi tycker att det är fantastiskt roligt att Rototilt har valt att göra detta. När skolan och näringslivet kan närma sig varandra så är det ett win win-koncept för båda parterna, säger Kjell Nilsson, rektor på Renforsskolan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109