23948sdkhjf

Devex: Tillgodoser resursbrist

Genom sin satsning inom kompositteknik tillgodoser Devex bristen inom svensk industri.
Intresset för kompositteknik växer inom industrin, bland annat tack vare att man med hjälp av tekniken kan uppnå starkare konstruktioner än i traditionellt stål och samtidigt spara vikt. Men enligt ett pressmeddelande från Devex finns ett stort behov av mer kompetens och även produktionskapacitet inom området. Därför har företaget Devex Mekatronik intensifierat satsningen på det nya specialistområdet Kompositteknik vid företagets kontor i Linköping.

– Industrin har tagit ett stort steg framåt när det gäller att utnyttja kompositteknikens fördelar och vi ser också ett stort intresse för att använda kompositmaterial i branscher där man traditionellt inte har använt kompositer i produkterna, menar Dženan Hozić, ansvarig för satsningen och fortsätter:

– Genom att kombinera vår kompetens inom området med produktionsresurserna hos tillverkande partners kan vi erbjuda ett helhetsåtagande som täcker alla led från produktutveckling till tillverkning. Det totalkoncept vi skapat gör det enkelt även för ett oerfaret företag att snabbt dra nytta av kompositernas fördelar.

Devex ingenjörer har utvecklat egna tekniker för att snabbare och till en lägre kostnad realisera kompositprototyper och samtidigt effektivisera processen till serieproduktion.

– Unikt för vårt erbjudande är också att vi genom övriga resurser inom Devex-Gruppen kan erbjuda systemleveranser där kompositprodukter ingår som en del , säger Dženan Hozić.

Satsningen på det nya specialistområdet Kompositteknik innebär en breddning av Devex-Gruppens verksamhet. Just nu för Devex diskussioner med ett flertal företag inom olika industribranscher. Dessutom har bolaget startat en process för att etablera specialistområdet inom andra delar av Devex-gruppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063