23948sdkhjf

Kuka-robot till SEM

Tillsammans med systempartnern Goodtech Solutions levererar Kuka för första gången en helt nya robot KR Cybertech till en svensk slutkund.
– Vi har återigen fått i uppdrag att installera en ny robotcell för betjäning av en slipmaskin åt SEM, säger Marcus Engdahl, project manager på Goodtech Solutions.
SEM AB, med säte i Åmål, utvecklar och producerar avancerade system för främst tunga fordon och till stationära motorer för energiförsörjning. Företaget har infört en ny produkt i befintlig line, vilket genom mer automation höjer outputen.

Goodtech Solutions fick i samband med detta i uppdrag att ta fram en kompakt cell med mycket begränsad golvyta och med kort cykeltid.

– Med den nya robotmodellen KR Cybertech blir cellen optimal med avseende på utrymme och arbetsområde, konstaterar Marcus Engdahl och berättar att valet av KR Cybertech främst beror på att den är kompakt, platsbesparande och flexibel.

– Dessutom har de nya robotarna bättre tillgänglighet och betydligt längre serviceintervaller, tillägger han.

Den nya installationen gör det möjligt för SEM att utöka sitt produktsortiment och samtidigt få utökad kapacitet på befintlig produkt.

Roboten är på plats hos SEM i Åmål och installationen slutförs under juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064