23948sdkhjf

Bruks stänger kontor

Verksamheten samlas i Arbrå.
Sedan 2006 har Bruks, tillverkare av bulkutrustning, haft kontor i Örnsköldsvik, men nu har styrelsen för bolaget beslutat att stänga kontoret och flytta verksamheten i Arbrå. Det rapporterar allehanda.se.

– Vi samlar hela vår kompetens i Arbrå och formar ett kompetenscentrum. Det här ligger helt i linje med vår nya affärsplan, säger Mikael Brännström, koncernchef på Bruks, enligt tidningen.

Bakgrunden till flytten är, enligt market and business development manager, Helena Hammarberg, att Bruks tidigare främst levererat enstaka produkter och komponenter, men idag efterfrågar kunderna större omfattning av leveranser. Det ställer andra krav på organisationen, som därför behöver effektiviseras. Även organisationen i Arbrå kommer att ses över.

– Vi räknar med att de projekt som rullar i Örnsköldsvik ska fortsätta under sommaren och hösten. Vi kommer att behöva göra en översyn av organisationen i Arbrå av vilka befattningar och vakanser vi kommer att få, säger Helena Hammarberg.

Avvecklingen av verksamheten i Örnsköldsvik beräknas vara klar vid årsskiftet 2016/2017. I nuläget arbetar tio medarbetare där och en del av dem kan komma att erbjudas anställning i Arbrå.

MBL-förhandlingar kommer att påbörjas inom kort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109