23948sdkhjf

Prestigefullt pris till Väderstad-Verken

Den östgötska jordbruksmaskintillverkaren Väderstad-Verken har mottagit priset för årets maskin på jordbruksmässa i Australien.
Den östgötska jordbruksmaskintillverkaren Väderstad-Verken fick i förra veckan motta priset för årets maskin på jordbruksmässan Henty Machinery Field Days i Australien. Det var såmaskinen, Seed Hawk 600C, som premierades.

Utmärkelsen är av stor betydelse för Väderstad-Verken, som nyligen etablerat dotterbolag i Australien.

Priset, för det mest framstående nya jordbruksredskapet, delades ut på Henty Machinery Field Days, som är en av de största jordbruksmässorna i Australien med omkring 50 000 besökare och 800 utställare. Såmaskinen Seed Hawk 600C är speciellt konstruerad för jordbruk under regnfattiga förhållanden och passar därför utmärkt för australiensiskt klimat. Maskinens precision ger, enligt juryn, en exakt fröplacering och sänker mängden utsädes markant.

- Självklart tycker vi att det är fantastiskt att vinna det här priset. Extra roligt är att juryn består av lantbrukare från regionen, det inger förtroende och är ett viktigt erkännande för vårt dotterbolag i Australien, som etablerades under förra året, säger Christina Stark, vd på Väderstad-Verken.

Innovation - en drivkraft
Väderstad-Verken är inne i en kraftig expansionsfas. De senaste åren har man anställt omkring 100 nya medarbetare per år och startat flera nya dotterbolag. Förra året tilldelades företaget exportpriset Hermes, för sina exportframgångar. Huvudkontoret ligger i det lilla östgötska samhället Väderstad, där all tillverkning av jordbruksmaskinerna sker. Inom fabrikens väggar finns mycket rum för innovation.

- Sedan Väderstad-Verken grundades i början av 60-talet har vår drivkraft varit innovation och viljan att lösa problem. Det har varit en framgångsmodell som under åren visat sig fungera väl även på den globala arenan, säger Christina Stark.

Källa: Väderstad-Verken

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109