23948sdkhjf

Toyota promoverar innovativ design

Toyota har inlett samarbete med brittiska Royal College of Art för att främja innovativ design för modernt storstadsliv.
Toyota presenterade nyheter under London Design Festival. Man annonserade ett nytt samarbete med Royal College of Art - ett samarbete som ska inspirera nya designtalanger till nytänkning gällande design till det moderna storstadslivet.

The Royal College of Art ligger i Kensington, London, och är en av världens mest respekterade designinstitutioner. Man utlyser bl.a. en tävling för lösningar till ”Intelligent Urban Living” och vinnarnas verk kommer att visas på en utställning i Kensington under våren 2009.

Samtidigt passade Toyota på att presentera den nya småbilen IQ som inspirationskälla för samma nytänkning. IQ är resultatet av ett samarbete mellan Toyotas designer och ingenjörer som har resulterat i inte mindre än sex innovationer och bilen presenteras som den ideella storstadsbilen. Den är under 3 meter lång, har fyra säten och inga kompromisser när det gäller kvalitet, prestanda eller säkerhet. Den är dessutom utsläpps- och bränslesnål.

Fakta
Pris: Cirka 130.000 kronor.
Motor: Tvärställd, tre cylindrar, en liter, effekt 68 hk, vridmoment 91 Nm.
Växellådor: Femväxlad manuell, automatiserad manuell.
Förbrukning: 0,42 liter/mil.
Utsläpp av koldioxid: 99 gram/km. (EU-kommissionens krav är 120 gram/ km från 2012.)
Vikt: 860 kilo.
Prestanda: 0–100 på 14,1 sekunder, toppfart 150 km/tim.
Längd x bredd x höjd: 299 x 168 x 150 centimeter.

Källa: Just-Auto (UK)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095