23948sdkhjf

Stororder till Bruks

"Bara en handfull företag i världen som har kapaciteten"
Bruks i Arbrå har tagit hem en order värd 4,5 miljoner euro. Uppdraget innebär leverans av ett komplett system med hugglinje och bränslehantering till Bumeister Wains bioenergianläggning i Cramlington, England.

– Det är en komplett anläggning där vi levererar allt, från A till Ö. Det är bara en handfull företag i världen som har maskinlösningar och kapacitet att göra det, så på det sättet är det här en väldigt viktig order för oss, säger Håkan Nordlund, Project Manager hos Bruks, till helahälsingland.se.

Den nya ordern är Bruks andra på kort tid från Burmeister Wein. Håkan Nordlund värderar den högt:

– Det är inte det allra största projektet som vi har tagit om man tittar historiskt, men helt klart är det här väldigt stort för Bruks.

Dessutom innebär den nya jobbtillfällen hos Bruks i Arbrå.

– Vi har fyra nyanställningar på ingång, de första börjar redan i juni, säger Bruks koncernchef Mikael Brännström som även säger att det kan bli aktuellt med att hyra in ytterligare kompetens.

Bruks i Arbrå tillverkar komponenterna till bränslehanteringssystemet, medan systerbolaget i Tyskland levererar hugglinjen.

Konceptet med att leverera kompletta system är framtiden för Bruks, enligt Mikael Brännström:

– Det blir jobbigt på sikt om vi bara skulle leverera maskiner, då är vi i händerna på så många andra. Här är vi med och designar en helhetslösning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064