23948sdkhjf

Ny vd utsedd för Wibe

Claes Anselmsson har utsetts till ny vd på Wibe. Han tillträder tjänsten den 1 oktober.
Claes Anselmsson har utsetts till ny vd på Wibe. Han tillträder tjänsten den 1 oktober då nuvarande vd Henk Noback går till nytt vd-jobb på Svenska Fönster i Edsbyn.

Claes är civilekonom samt elkraftingenjör och arbetar idag som Services & Project Manager på Schneider Electric Sverige AB. Han har mångårig erfarenhet från elbranschen. Claes har även erfarenhet från en rad chefsbefattningar inom koncernen.

– Jag är mycket glad och stolt över att få ta över som vd för Wibe. Wibe står inför spännande utmaningar och uppvisar samtidigt fantastiskt många utvecklingsmöjligheter med en stark bas att utgå ifrån. Den goda utveckling som skett under Henks ledning skall vi nu arbeta vidare på. Det är min bestämda uppfattning att Wibe nu är redo att gå in i nästa utvecklingsfas, och tack vare vår ledande ställning på den nordiska marknaden är vi beredda att expandera ytterligare. Jag ser verkligen fram emot att komma igång, säger Claes Anselmsson.

Claes Anselmsson, född 1969, har sedan 1996 arbetat inom Schneider Electric-koncernen med undantag av tre år som Key Account Manager på PartnerTech AB. Claes började som Sales Engineer/Project Manager inom koncernen och har sedan haft olika chefsbefattningar - först som Affärsområdeschef på Schneider Electric Danmark A/S, sedan som Business Development Manager Services för Norden och Baltikum, och nu senast som Services & Project Manager för Schneider Electric Sverige AB. Claes är gift och har två barn.

Om företaget
Wibe tillverkar och säljer kabelförläggning, master och torn och är marknadsledare i Sverige inom både affärsområde Kabelförläggning och Master. Företaget grundades 1929 och har huvudkontor och tillverkning i Mora. Wibe är en av Moras största arbetsgivare med över 400 anställda och en omsättning på 750 miljoner kronor 2007. Wibe ingår sedan 1999 i den världsomspännande koncernen Schneider Electric. Koncernen, som har sitt huvudsäte i Paris, har 120 000 anställda i 102 länder och en omsättning på drygt 160 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093