23948sdkhjf

General Motors AB: Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia Sports Tourer - den nya kombin i eleganta sportkläder.
Opel Insignia Sports Tourer - den nya kombin i eleganta sportkläder

• Insignias tredje karossvariant debuterar på Paris Motor Show
• Introducerar två ytterligare motorer, tillgängliga i hela Insignia-familjen

Rüsselsheim. Insignia Sports Tourer, Opels nya kombimodell, som erbjuder klassledande teknik i en sportig, premiumkaross, begår sin världsdebut på Paris Motor Show (4-19 oktober).

Insignia Sports Tourer, tillgänglig i Europa våren 2009, levererar samma atletiska, kraftfulla och eleganta formgivning som sina sedan-syskon.

- Emellertid, säger Marc Adams, Vice President GM Europe Design, är det här en helt självständig modell och inte enbart en kombivariant av sedanen. Karossen är från B-stolpen och bakåt unik för Sports Tourer. Vi har även säkrat att den tekniska precisionen hos sedan- och kombikupémodellerna är integrerad i formgivningen.
Formgivarna gav bakdelen på Sports Tourer en unik men samtidigt sammanhängande framtoning genom att låta bakluckan svepa runt hörnen på ett markerat sätt och accentuera den med stora, distinkta och fullt integrerade bakljus.
Den dynamiska formen omsluter en interiör som erbjuder gott om plats för fem fullvuxna och ett mycket konkurrenskraftigt bagageutrymme. Detta har en lastkapacitet på 540 liter. Sports Tourers hjulbas på 2,74 meter är identisk med sedanmodellernas och med c a 80 mm förlängning är totallängden 4,91 meter.

Två nya motorer - en nedtrimmad bensinturbo samt en ny dieselturbo - tillkommer till de befintliga sju motoralternativen, som från introduktionen finns tillgängliga i sedanmodellerna. I en nära framtid kommer en ecoFlex-variant med anmärkningsvärt låg/a förbrukning och CO2-nivåer.

Det nyutvecklade chassiet, programmerat för hög säkerhet och komfort, kan även uppgraderas med ett innovativt, integrerat FlexRide mechatronic system, vilket stärker upp stabiliteten och som ger en i realtid elektroniskt kontrollerad fjädring. FlexRide ger dessutom föraren ett urval av tre körprogram. Förutom det adaptiva standardprogrammet kan föraren antingen välja den komfortorienterade "Tour"-sättningen alternativt en "Sport"-sättning. Den senare ger Insignia Sports Tourer en mer aktiv körkänsla genom att systemet kontinuerligt ändrar sammanlänkade funktioner som styrning, gasspjäll, stötdämpning och även instrumentpanelens belysning. Dessutom kan Insignia-kunderna välja ett nytt, sofistikerat adaptivt 4X4-system, som proaktivt levererar vridmoment för att säkra en superb stabilitet tillsammans med optimala spår- och hanteringsprestanda på alla typer av underlag.

Även Insignia Sports Tourer kommer att omfattas av den höga tekniknivån som karaktäriserat introduktionen av syskonen med t ex det innovativa "Opel-ögat", en kamera som läser och memorerar trafikskyltar samt varnar föraren vid ofrivilligt filbyte. Andra intressanta detaljer är den nya generationen AFL-strålkastare, som anpassar belysningen till den rådande trafiksituation genom nio olika belysningsprogram liksom de speciellt ryggvänliga, ortopediskt certifierade ergonomiska sportstolarna.
Precis som sina sedan-syskon har Insignia Sports Tourer utvecklats i GM Europes design- och utvecklingscentrum i Rüsselsheim. Den kommer även att tillverkas i Rüsselsheim, en av världens mest moderna och effektiva bilfabriker.

2008-08-14
GM Sverige
Information Opel
Håkan Engström
hakan.engstrom@se.gm.com

Bilder hämtas upp på http://media.opel.com alt. http://media.opel.se General Motors Corp. (NYSE:GM), världens största biltillverkare, har varit bilindustrins säljledare under 77 år. GM, som grundades 1908, har c a 284000 anställda runt världen. Företaget, med huvudkontor i Detroit, har tillverkning i 33 länder. 2007 såldes globalt 9,4 miljoner bilar och transportbilar under följande varumärken: Buick, Cadillac, Chevrolet, Corvette, GMC, Holden, HUMMER, Opel, Pontiac, Saab, Saturn och Vauxhall. GM´s sidobolag OnStar är ledande inom fordonssäkerhet och informationsservice. Ytterligare information om GM kan hämtas upp på www.gm.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093