23948sdkhjf

Lomond köper Malmöföretag

114 miljoner kronor. Det är vad industrikoncernen får betala för Pagnol Gruppen.
Två Malmökoncerner blir till en när Lomond Industrier förvärvar Pagnol-gruppen, där Miljöcenter och Bröderna Berglund ingår. Prislappen landar på cirka 114 miljoner kronor, skriver HD-Sydsvenskan.

Bröderna Berglund tillverkar bland annat postlådor i plåt.

— Vi tycker att det är det starkaste svenska varumärket bland brevlådor. Företaget ligger också långt fram i utvecklingen av produkter som innebär att du kan ta emot postpaket i din brevlåda. Det är ett spännande segment, inte minst med tanke på e-handelns starka utveckling, säger Lomond Industriers koncernchef Mårten Sundberg, till HD-Sydsvenskan.

Lomond Industrier bildades 2010 och ingår sedan hösten 2015 i industrigruppen Volati. 2011 införlivades Bårebo Nordic, inriktat på bland annat infästning och krokar, i koncernen och 2014 skapades ett nytt affärsområde i samband med att Industribeslag förvärvade Sörbö-bolagen.

Efter Lomonds förvärv av Pagnol-gruppen uppgår omsättningen till drygt 1,2 miljarder kronor och antalet anställda till 230 i fyra nordiska länder. 2015 Pagnol-gruppen redovisade en omsättning på cirka 100 miljoner kronor och ett rörelseresultat på cirka 17 miljoner kronor före avskrivningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.219