23948sdkhjf

Stena Stål förvärvar tunnplåtsspecialist

Förvärvet innebär att Stena Stål fördubblar sin volym i Steel Service Center-sektorn och stärker sin position som leverantör av tunn- och bandplåt för den svenska marknaden.
Det är Göteborgsbaserade Gujab AB, specialiserat på tunn- och bandplåt, som köps upp av Stena Stål.

– Det här är ett viktigt steg som gör oss till en av landets främsta tunnplåtsexperter. Gujabs verksamhet blir ett väldigt bra komplement till vår befintliga verksamhet i det här segmentet, säger Stena Ståls, vd Henrik Forsmark, i ett pressmeddelande.

Försäljning av tunn- och bandplåt står för cirka hälften av den totala omsättningen på den svenska stålmarknaden. Förvärvet av Gujab betyder att Stena Ståls kunder nu får tillgång till både ett bredare och djupare sortiment samt större produktionskapacitet.

– Vi blir en mer komplett leverantör med ännu bättre geografisk spridning än tidigare. Vi får helt nya möjligheter att leverera fler produkter till industrin. Transporterna blir effektivare och leveranserna kommer att gå snabbare. Det tror vi uppskattas av våra kunder, säger Peter Svärdegård, Stena Ståls chef för Tunn- och bandplåt.

Stena Stål och Gujabs affärer kommer successivt att integreras med nuvarande personal. Gujabs VD Lars Wester kommer att arbeta kvar i bolaget.

Affären förutsätter godkännande av Konkurrensverket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078