23948sdkhjf

Sandvik effektiviserar organisationen

Verksamheter slås ihop och avyttringar planeras.
Sandvik har beslutat att omorganisera sina verksamheter inom affärsområdet Sandvik Venture. Detta innebär att verksamheten Wolfram samt två utvalda produktionsanläggningar från Sandvik Hyperion flyttas till Sandvik Machining Solutions. Genom sammanslagningen kommer Sandvik att bli totalägare av försörjningskedan och stärka positionen inom segmentet runda verktyg.

Som ytterligare en del av omorganisationen kommer Sandvik Drilling and Completions flyttas till Sandvik Mining and Rock Technology. Detta genomförs för att samla likartade produkterbjudanden under ett och samma tak.

Avyttringar på gång
Sandvik Process Systems och Sandvik Hyperion, exklusive de två produktionsanläggningarna som slås samman med Sandvik Machining Solutions, har Sandvik identifierat som icke-strategiska och dessa kommer att avyttras. Den processen har dock inte påbörjats än.

− Genom att konsolidera verksamheterna uppnår vi totalt ägarskap och ansvar inom respektive affär, med syfte att långsiktigt förbättra effektiviteten inom Sandvik. Över tid kommer vi att avyttra affärerna som nu rapporteras inom övriga verksamheter, och därmed göra Sandvik än mer fokuserat på kärnverksamheten, säger Björn Rosengren, Sandviks vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Den nya strukturen träder i kraft från den 1 juli 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093