23948sdkhjf

GKN Aerospace ökar produktiviteten

"Vi ser till att ha driftsäkra processer i fabriken".
Axxos Industrisystem har tecknat ett avtal med GKN Aerospace i Trollhättan om införande av produktionsuppföljningssystemet AXXOS OEE. Affären innebär i första steget uppkoppling av drygt 100 maskiner till AXXOS OEE.

– Vi vill skaffa oss en klar bild av var vi har våra flaskhalsar och se till att vi har stabila och driftsäkra processer i fabriken, förklarar Tomas Lindsta, Manager Operations Production, GKN Aerospace Trollhättan, i ett pressmeddelande.

GKN Aerospace kommer att följa upp och visualisera produktionsläget i realtid på TV-skärmar. I affären ingår också det interaktiva verktyget Axxos Analyze som på några få sekunder genererar beslutsunderlag baserad på insamlad produktionsdata.

Bakgrund till affären är ett behov av att öka maskinutnyttjandet och effektiviteten i fabriken.

– Vi vill skapa långa och ostörda block av produktionen och gärna köra mycket obemannat så vi kan använda personalen till andra värdeskapande uppgifter samt få ner vår timkostnad. Axxos system blir ett viktigt verktyg i arbetet med att kunna komma dit, fortsätter Tomas Lindsta.

GKN Aerospace jämförde tre system och körde en pilot med två av dem i fabriken i Trollhättan och efter ett framgångsrikt pilotprojekt föll valet på AXXOS OEE.

Affären följer ett ramavtal mellan Axxos och GKN Aerospace Engine Systems.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125