23948sdkhjf

Saab förlänger med FMV

Avtalet omfattar underhåll av Helikopter 15.
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning av Försvarets materielverk, FMV, om fortsatt helhetsåtagande för support och underhåll av Helikopter 15 för åren 2018 och 2019.

– Vår goda förmåga att leverera ett komplett åtagande för support och underhåll av Helikopter 15 gör att vi bidrar till en hög operativ tillgänglighet hos vår kund, säger Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Support and Services, i ett pressmeddelande.

Beställningen omfattar support och underhåll av samtliga 20 helikoptrar inklusive materiel och teknisk personal, baspersonal i form av ledning, planering och administration, logistik- och materielförsörjning samt avropsmöjligheter i form av ytterligare teknisk personal och tjänster.

Helikopter 15 har funnits inom Försvarsmakten i drygt tio år och Saab har sedan 2012 haft ett helhetsåtagande för att säkra tillgänglig flygtid. För närvarande opererar Helikopter 15 från två baser i Sverige; Linköping och Ronneby. Huvudbas för underhåll, inspektioner och reparationer är på Malmen i Linköping och där finns huvuddelen av Saabs resurser för support och underhåll inklusive tekniker, mekaniker och baspersonal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094