23948sdkhjf

Teamster + digital simulering = Sant

För att möta kundernas utmaningar satsar Teamster på nytt 3D system.
Allt mer komplicerade produkter och tillverkningsprocesser gör att tillverkarna står inför allt högre utmaningar kring ledtider och produktionsoptimering. För Teamster innebär det en utmaning att möta de högre kraven från bolagets befintliga och potentiella kunder när det gäller flexibiliteten att kunna arbeta med flera robotleverantörer i samma system.

Dessutom vill flera kunder även kunna simulera och köra flera stationer i samma serie samt att kunna arbeta med 3D- modeller av produkter och resurser för att kunna validera tillverkningksprocessrena virtuellt i förväg.

De här kraven har lett till att företaget i början av 2016 inledde ett samarbete med Summ System och nu har investerat i Process Simulate, ett system för digital simulering och robothantering.

– Med denna satsning tar vi ytterligare steg framåt i vår strategi, vilket innebär att vi blir mer tydlig som total integratör för industrin i Sverige, och övriga världen”, säger Vd Ulf Mill.

I Summ Systems leverans ingår en helhetslösning med mjukvara, installation av Teamsters produktionsmiljö samt att kompetensutveckla vid fyra tillfällen i Process Simulate och Process Designer.

– Den här affären är viktig i flera avseenden då Teamster är en mycket framträdande automationsleverantör inom tillverkningsindustrin och verksam inom flera branscher. Att de nu tar steget in i det vi kallar den Digitala fabriken och själva ser nyttan och värdet av robotsimulering och programmering med Process Simulate och Process Designer är en fortsatt stark bekräftelse av Summs leverans och erbjudande, säger VD Dick Nyström.

Process Simulate ger utformning och validering av tillverkningsprocesser i en dynamisk 3D-miljö som är helt integrerad med tillverkningsstrukturen. Användarna får metoder för att återanvända, skapa och validera tillverkningsprocesser med realistiskt beteende och optimering av cykeltider.

Process Simulate kan utökas med funktioner för Virtual Commissioning vilket möjliggör simulering och driftsättning av produktionssystem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.066