23948sdkhjf

Förvärv stärker Lesjöfors

Positionen i Asien befästs.
Lesjöfors har förvärvat John While Group Inc, ett Singapore-baserat fjäderbolag med dotterbolag i Kina, Thailand och Singapore. Förvärvet stärker därmed Lesjöfors position i Asien och expanderar bolagets kundbas på flera växande marknader.

– Kombinationen med Lesjöfors verksamhet i Kina idag, där man främst fokuserar på banddetaljer, tillsammans med JWG:s verksamhet med fokus på trådfjädrar, kommer att bilda en stark plattform för att ge bra service till befintliga och nya kunder för både Lesjöfors och John While Group, säger Kjell-Arne Lindbäck, vd för Lesjöfors-koncernen, i ett pressmeddelande.

John While Group specialiserar sig på tillverkning av kundanpassade fjädrar. Koncernens kunder inkluderar bland annat företag inom verkstads- och bilindustrin. Största marknader är Kina, Thailand, Singapore och Malaysia, vilka står för ungefär 80 procent av försäljningen.

Genom åren har Lesjöfors genomfört ett antal förvärv och etablerat starka plattformar i Norden, Europa och Nordamerika. Förvärvet av John While Group stärker även bolagets position i Asien, en region med stor marknadstillväxt och konkurrenskraftiga tillverkningskostnader.

Efter förvärvet har Lesjöfors nu 24 produktionsenheten i 12 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.056