23948sdkhjf

Verktygstillverkare mångdubblar omsättning

Intäkterna har ökat från 300 000 kronor till 2 miljoner.
Det är ett nytt gravstensfäste som ligger bakom tillväxten för Hammaröföretaget Hammex. Anledningen till den ökande efterfrågan är att omkullvälta gravstenar är ett problem och med den nya patenterade ”markdubbsmetoden” har Hammex hittat den optimala säkerhetslösningen för gravstenar.

– Produkten är godkänd av Centrala gravvårdskommittén vilket innebär att stenen motstår en dragkraft på 90 kilo i 70 centimeters höjd, säger Åke Persson ägare, till nwt.

Den nya lösningen stoppar både vandaldåd och förhindrar olyckor. Dubben som håller fast gravstenen är en mycket enklare och framför allt mycket effektivare metod än de socklar som tidigare använts. Dessutom minskas grävningsarbetet avsevärt.

– Vi har gjort tester där två man inte orkat välta en gravsten som är fastsatt med dubbar, säger Åke Persson.

Hammex har dessutom utvecklat speciella verktyg för tillverkningen och efterfrågan på fästena är stor:

– Vi har fått mycket positiv respons från hela landet och det är hundratusentals stenar som ska förankras så efterfrågan och lönsamheten är stor, säger Åke Persson.

Hittills har Hammex levererat markfästen till 15 000 gravstenar, vilket resulterat i en ökad omsättning med hela 700 procent.

Verktygstillverkaren Hammex grundades av Åke Persson 1976 och företaget har bland annat konstruerat hydrualiska pallbockar till lastbilsverkstäder i hela landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.406