23948sdkhjf

Volvo-klassiker går i graven

I går rullade det sista exemplaret av V70 av bandet i Torslandafabriken.
Totalt har det tillverkats tre generationer och 1 250 000 Volvo V70 sedan 1996. Bilen har varit Sveriges mest sålda i 20 år.

– Det känns att ta farväl av en klassiker, en bil som älskats högt av många svenskar. Den har kommit att stå som symbol för att Volvo+herrgårdsvagn+familjebil är lika med den svenska livsstilen, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige, i ett pressmeddelande.

För modellår 2016 introducerades Classic-versioner i Sverige som finns med extra allt och enligt Volvos försäljningssiffror var förra året ett av toppförsäljningsåren för Volvo V70 och systerbilen Volvo XC70.

– Man brukar ju säga att en bils sista årsmodell är den allra bästa. Och tittar vi på de svenska försäljningssiffrorna för förra året så visar det sig att våra kunder tycker likadant, konstaterar Jessica Span.

Totalt registrerades 28 613 Volvo V70 och XC70 under 2015.

Den sista produktionsveckan för Volvo XC70 blir andra veckan i maj. Och de allra sista tillverkade exemplaren av Volvo V70 och XC70 kommer att köras till Volvo Museum i Arendal för allas beskådan.

– Men även om bilarna nu slutar att produceras så finns de fortfarande till försäljning hos våra Volvoåterförsäljare så länge vårt lager räcker, säger Jessica Span.

Nya bilar på väg in
För Volvo Car Sverige och fabriken i Torslanda väntar spännande nya tider. Produktionen av nya Volvo S90 startar inom kort och i juni är det dags för produktionen av nya Volvo V90.

– Så samtidigt som det känns sorgligt att ta farväl av bilar som varit vår ryggrad i så många år, har vi mycket nytt och spännande att se fram emot. Intresset för våra nya modeller är överväldigande. Nya Volvo V90 blir den perfekta familjebilen – och den perfekta tjänstebilen, säger Jessica Span.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063