23948sdkhjf

Legotillverkare satsar på nytt från Bystronic

Den nya investeringen breddar tillverkningen hos Kvänum-företaget.
Legotillverkaren är Kvänum-Öttum Laser & Plåt har de senaste åren varit framgångsrika, bland annat tack vare en ökad efterfrågan på laserskärning. Detta har lett till att bolaget nu satsar på en ny vattenskärmaskin från Bystronic.

– Nu har vi just installerat vår senaste investering. En ByJet Flex vattenskärmaskin med två skärhuvuden som också kan skära i 3D. Den kompletterar våra lasermaskiner och vi kan nu öppna dörrarna för förfrågningar från gamla och nya kunder, berättar Johnny Andersson, delägare i Kvänum-Öttum, i ett pressmeddelande.

Ungefär 700 ton plåt förädlas årligen av företaget. Mest svartplåt, men både aluminium och rostfritt är material som ökar säger Johnny Andersson.

– Att kunna skära i tjockare material är också viktigt för en legotillverkare som oss. Vi har testat i 170mm stål, och det var inga problem. Vi valde hela tillbehörsprogrammet eftersom vi vill kunna möta alla kunders behov och vara rustade för deras önskemål, förklarar han.

Företaget startade för 14 år sedan och är en legotillverkare med laserskärning, bockning och nu även 3D-skärning. Nyligen flyttade de in i nya lokaler i Kvänum.

– Vi har runt 200 kunder som ständigt kommer tillbaka till oss, det beror nog på att vi har nära noll i reklamationer, och det är ju ett bra betyg säger Johnny Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

1.048