23948sdkhjf

Biosensor tar stororder från Australiska tullen

Biosensor, beläget i Solna, har fått en order från Australiska tullen på ytterligare fem BIOSENS® system för simultan detektering av narkotika och sprängämnen.
Australiska tullen har lagt en order på ytterligare fem BIOSENS® system, för simultan detektering av narkotika och sprängämnen. Ordern kombineras dessutom med ett uppgraderingspaket av deras befintliga 20 utrustningar.

- Detta är nu 3:e gången som australiska tullen beställer Biosensors utrustning, det är ett mycket starkt besked att få denna order vilket är ett bästa betyg för vår teknik och framförallt för vår service samt support, säger Magnus Björkqvist, marknadsdirektör i bolaget.

De har använt vår utrustning i nästan 3 år, och den är stationerad både på flygplatser och i hamnar, där robustheten i vår teknik kommer väl till pass, fortsätter Björkqvist. Systemen har levererats och beräknas vara i arbete senare under året.

Ordervärdet är på kundens begäran inte officiellt.

Om företaget:
Biosensor är ett svenskt företag, beläget i Solna. Bolaget är noterat på AktieTorget. Företaget har utvecklat en unik teknologi för detektering av spårämnen, baserad på bioteknologiska sensorer. Denna teknologi detekterar simultant både sprängämnen och narkotika i mycket små mängder. Teknologin utmärker sig genom sin säkra detekteringsförmåga i kombination med den låga graden av falsklarm utanför labbmiljöer. Biosensors kunder kommer från polisväsende, säkerhetsföretag, tull, militär, kriminalvård och beroendevård över hela världen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094