23948sdkhjf

Beslutet som slår hårt mot brittisk stålindustri

Landets största ståltillverkare, överväger att sälja av sin verksamhet.
Den indiska stålgiganten Tata Steel, som är Storbritanniens största ståltillverkare fattade i tisdags beslut om att sälja den brittiska verksamheten. Det rapporterar nyhetsbyrån TT.

Tata säger i ett uttalande att förtaget kommer att undersöka alla alternativ för att omstrukturera verksamheten, inklusive en eventuell avyttring av delar av eller hela Tata Steel UK, till följd av att villkoren i Storbritannien och EU "snabbt försämrats" efter en global överkapacitet, importer till Europa, höga kostnader och valutavolatilitet.

"Det här är faktorer som sannolikt fortsätter i framtiden och som markant påverkar konkurrensförhållandena på lång sikt för den brittiska verksamheten", heter det i uttalandet.

Vill behålla stark industri
Sedan Tata Steel köpte den brittisk-nederländska konkurrenten Corus 2007, har den brittiska stålindustrin drabbats av en djup kris med höga energikostnader och sjunkande världsmarknadspriser. Tidigare i år meddelade Tata Steel att företaget planerar att skära bort 1 050 jobb i Storbritannien, inklusive 750 i Port Talbot, Wales, där totalt 4 000 personer finns anställda.

Enligt ett gemensamt uttalande från den brittiska regeringen och det walesiska regionala styret ska politikerna jobba "outtröttligt" med facken för att behålla en stark brittisk stålindustri.

"Det är en svår tid för arbetare i Port Talbot och över hela Storbritannien", heter det i uttalandet.

Under 2015 fick omkring 4 000 brittiska stålverksarbetare lämna sina jobb, ungefär var femte inom sektorn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079