23948sdkhjf

Hexagon förvärvar sensortillverkare inom verktygsmaskinsområdet

Hexagon har köpt m&h Group - en ledande utvecklare, tillverkare och distributör av sensorer till verktygsmaskiner samt relaterad mjukvara och service.
Hexagon förvärvar sensortillverkare inom verktygsmaskinsområdet

Hexagon har förvärvat samtliga aktier i m&h Group ( www.mh-inprocess.com) . Koncernen består av de tre tyska bolagen m&h Inprocess Messtechnik GmbH, m&h Inprocess International Trading GmbH och m&h Inspect GmbH.

m&h är en ledande utvecklare, tillverkare och distributör av sensorer till verktygsmaskiner samt relaterad mjukvara och service. m&h har dessutom en stark teknologi- och patentportfölj.

m&h grundades 1991 och har idag 55 anställda. Koncernen omsatte cirka 90 MSEK år 2007 och har visat stadig tillväxt under de senaste åren. Förvärvet av m&h kommer att positionera Hexagon som en ledande aktör inom segmentet för sensorer till verktygsmaskiner.

“Genom förvärvet av m&h adderas en omfattande produktgrupp av framstående teknologi och utmärkt kvalitet och tillförlitlighet till Hexagons produktportfölj för processkontroll inom verktygsmaskinsområdet”, säger Ola Rollén, VD och koncernchef för Hexagon AB.

m&h konsolideras från den 1 juli 2008 och kommer att bidra positivt till Hexagons resultat från start.

Information från Hexagon AB

Om företaget
Hexagon AB är en global mätteknikkoncern med starka marknadspositioner. Hexagons affärsidé är att utveckla och marknadsföra ledande teknologier och tjänster för mätning i en, två eller tre dimensioner, positionering och uppdatering av objekt samt tidsoptimering av processer. Koncernen har cirka 8 000 medarbetare i 35 länder och en nettoomsättning om cirka 12 000 MSEK. Läs mer på www.hexagon.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

1.096