23948sdkhjf

ABB utvecklar digitala ställverk

Projektet ska förbättra effektiviteten, säkerheten och systemöverblicken i framtidsorienterat elnät.
ABB har valts ut, tillsammans med andra parter, att delta i projektet FITNESS, Future Intelligent Transmission NE twork Sub S tation, som drivs av den brittiska nätverksoperatören SP Energy Networks.

Syftet med projektet är att utrusta befintliga ställverk i Wishaw, Skottland, med digitala skydds- och övervakningssystem. ABB ska bidra med teknik för nätautomation och därmed underlätta för de digitala ställverken som ska övervaka, skydda och styra överföringsnätet i delar av Skottland.

– Det här projektet visar hur ett ställverk med digital kommunikation kan öka kontrollen, underlätta anslutning av intermittent vindkraft och förbättra säkerheten genom att ersätta koppar med fiber, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids, i ett pressmeddelande.

Digitala ställverk är en nyckelkomponent i smartare elnät. Digital kommunikation via fiberoptisk kabel ersätter traditionella kopparledningar med analoga signaler, vilket ökar säkerheten, flexibiliteten och tillgängligheten, samtidigt som kostnaderna, risken och miljöpåverkan minskar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063