23948sdkhjf

Outokumpu köper Avesta Klippcenter

Avesta Klippcenters huvudsakliga uppgifter är att bearbeta och vidareförädla rostfritt stålmaterial från Avesta Jernverk och andra tillverkningsorter inom Outokumpus verk i Sverige.
Idag har Outokumpu skrivit under ett avtal att förvärva Avesta Klippcenter AB i Avesta, Sverige från dess ägare, familjen Lind.
Överlåtelsen gäller från den 1 juli 2008.

Avesta Klippcenters huvudsakliga uppgifter är att bearbeta och vidareförädla rostfritt stålmaterial från Avesta Jernverk och andra
tillverkningsorter inom Outokumpus verk i Sverige.

Genom förvärvet ökar Outokumpu sin råvaruförädlingskapacitet som långsiktigt säkerställer konkurrenskraftig råvaruförädling för Avesta Jernverk. Med förvärvet kan vi vidare utveckla Avesta Klippcenter AB i takt med den förväntade ökningen av produktionen i Avesta och på andra orter inom Outokumpu, Sverige.

Avesta Klippcenter har en årlig omsättning på ca 40 MSEK och har 17 anställda.

Pressmeddelande från Outokumpu

Om Avesta Klippcenter AB
Verksamheten med service och klippning mot industrin startade 1997. Verksamheten är i huvudsak inriktad mot legotillverkning och maskinbearbetning, samt kylmaterial. Kunderna återfinns främst inom stålindustrin. Där erbjuder vi service med högsta kvalitet och arbetar med att ta fram nya lösningar i som leder till effektiviseringar både för våra kunder och för Avesta Klippcenter AB.

Verksamhetsområden:
Legospaltning och kantskärning
Tillverkning av kylmaterial till stålindustri
Färdigspaltning av band
Klippning till halvfabrikat
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093